Szia, Hanna vagyok.

Nemsokára betöltöm a tizenegyet. Öt éves voltam, amikor a szüleim elváltak, de azóta az anyukám újra férjhez ment és két hónap múlva megszületik a kistestvérem. Amikor kiderült, hogy kisbabát vár, beszélgettünk egy kicsit ilyen „női dolgokról”, de akkor annyira boldog voltam, hogy kistesóm lesz, hogy alig tudtam figyelni. Azóta sokat gondolkozom arról, hogy milyen csodás dolgok történnek egy felnőtt nő testében… Én magamon még nem vettem észre változást, de azért jó tudni arról, hogy mire számíthatok.

Hoppál Bori – Az Én Testem
Hoppál Bori – Az Én Testem

Szia, Luca vagyok.

Még csak tizenkét éves múltam, de mindenki idősebbnek néz. Ez néha jó,máskor meg nagyon utálom. Ebben az évben több mint 10 centit nőttem és már az anyukámat is lehagytam! Az oké, hogy én lettem a legmagasabb az osztályban, de hogy közben meg is híztam az kicsit zavar! Pedig heti ötször járok edzésre. A barátnőim közül én voltam az első, aki melltartót kezdett hordani – sportoláshoz már nagyon kellett! – és menstruálni is elsőként kezdtem. Kicsit tartottam tőle, hogy mit szólnak majd, de igazából semmit. Ma már viszont többen is jönnek hozzám, ha valami kérdésük van. 🙂

Szia, Dorka vagyok.

Tizennégy éves leszek. A mi osztályunkban a magas, vékony lányok a menők. Én egyik sem vagyok, de ez nem izgat különösebben. Sokat sportolok, jól érzem magam a bőrömben, és a fiúknak is tetszem! Nagyjából mindent tudtam arról, hogy mi változik a lányokon tizenévesen, mert van egy nővérem, és rajta, meg a barátnőin láttam. De ma már azt is tudom, hogy mindenki máskor és máshogy fejlődik. Én például jóval később kezdtem menstruálni, mint ő és a melleim sem nőttek akkorára.

Az nagyon jó, hogy tőle mindig mindent megtudok kérdezni.

Hoppál Bori – Az Én Testem