Az egyik legszebb, testet-lelket megérintő élmény lehet egy kislány számára az, ha megünneplik, amikor először menstruál. Könyvem vége felé, de itt a honlapon is több kultúra első menstruációs beavatásáról is írok, illetve idézek olyan kamaszokat, akiknek valamilyen meglepetésben lehetett részük. Ezek a törté­netek talán a Te kislányodban is felébresztik a kíváncsiságot, vajon milyen lesz az a nap, amikor „a Hold áldása száll rá”. Azért tartottam fontosnak ezekről mesélni, mert nemcsak az én tapasztalataim, de nemzetközi tanulmányok is bizonyítják, hogy azok a lányok, akik pozitív várakozással tekinte­nek a menstruációjuk elébe, később kevesebb problémával élik át azt.

Nálunk (még) nincs hagyománya a menarchéhoz – első menstruációhoz – kötődő ünnepeknek, de ez ne bátortalanítson el senkit! Álljunk úgy hozzá, hogy teljesen szabad kezet kaptunk éppen olyanná formálni, amilyet mi szeretnénk! A könyvben, a szülőknek szóló külön levélben találsz hozzá ötleteket, útmutatót is!

Hoppál Bori – Az Én Testem
Hoppál Bori – Az Én Testem – Holdvirág Ajándékcsomag

Ha nagy ünnepséget nem is szervezel, néhány kis ajándéknak biztos örülni fog a lányod. A Holdvirág ajándékcsomagban ezeket válogattuk össze a NagyLányoknak:

  • egy kicsi neszesszer – akkora, hogy két-három betét és papír zsebkendő, esetleg egy kis bugyi belefér. Színes pamutból készült, fehér béléssel. Nagysága 16 x 4,5 x 14 cm
  • Holdidő karkötő 28 gyöngyből egy pici medállal (és leírással) – amivel naponta lépegetve követhető a ciklus
  • muskotályzsálya illóolaj a Helen aroma manufaktúrától – amely illatmécsesben vagy olajba cseppentve masszázsolajként nyug­tatóan, lazítóan hathat a méh izmaira
  • egy piros gyertya – amit minden menstruációkor meg lehet gyújtani egy kis időre
  • Freesia tini szárnyasbetét  2db
  • Kuponkód megadással, illetve ha most rendeled meg az “Az én testem” c. könyvet, a Helen aroma manufaktúra 200 ml-es Szépség Masszázsolaját ajándékba adjuk a Holdvirág csomaghoz!

Ha széppé varázsoljuk azt a napot, amikor egy kislány először menstruál, nem csupán a menze­széről kap pozitív üzenetet, hanem arról is, hogy a nőiségnek vannak különleges pillanatai, ame­lyek megoszthatóak az édesanyjával, a barátnőivel; hogy a női test folyamatai – még ha kényelmet­lenségekkel, fájdalmakkal járhatnak is – megünnepelendőek; hogy egy női test, az ő teste figyelmet érdemel, és tiszteletre, csodálatra méltó.

Hoppál Bori – Az Én Testem